Fii om, apoi blogger

Săptămâna trecuta, mai exact între 5 şi 8 aprilie, am avut rara (da,da, un cuvânt cu doi de R) ocazie să particip la un seminar pentru bloggerii din R. Moldova, organizat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni la Poiana Braşov.

Au fost 4 zile “suculente” în care am putut să văd de mai aproape liderii blogosferei moldoveneşti, să-i ascult şi să-mi fac o părere despre ei, pentru că pe majoritatea nu-i cunoşteam personal. Am descoperit că 99% dintre cei prezenţi au ce spune şi ne-au reprezentat cu mândrie la acest eveniment. Eugen Luchianiuc (http://luchianiuc.com/blog/) şi Dragoş Galbur (http://blog.galbur.md/) sunt nişte oameni şi nişte bloggeri minunaţi- atenţie, OAMENI, apoi BLOGGERI, întotdeauna în această ordine. Natalia Vozian m-a impresionat prin gândirea ei liberă şi perspicace (http://nativozian.wordpress.com/). Valeriu Paşa are o capacitate de analiză deosebită (http://pashavaleriu.blogspot.com/). Cu Vitalie Branişte am avut o discuţie interesantă despre comunicare şi NLP (http://www.curatmurdarsrl.com/). Alex Lebedev este un om cu mintea deschisă şi o personalitate colorată (http://alexlebedev27.wordpress.com/). Nu am reuşit să-i descopăr pe toţi, dar sper că asta se va întâmpla la urmatoarele eveniment de acest gen.

S-a vorbit mult despre unire, nu doar de neam, ci şi de apropierea bloggerilor unii de alţii, de educarea societăţii prin intermediul unui grup de formatori de opinie care îşi aleg un scop comun. Mi s-a părut atunci o idee greu de realizat, datorită orgoliilor implicite din blogosferă, însă acum văd reacţiile tuturor post-eveniment şi cred ca am putea să schimbăm ceva, făcând un singur lucru, şi acela foarte simplu: dând mână cu mână, blog cu blog, idee cu idee.

Partea cea mai aşteptată pentru mine a fost interacţiunea cu speakerii. Este vorba despre acei oameni mari şi fascinanţi pe care îi văd doar la emisiuni TV şi evenimente oficiale: Eugen Tomac, Emil Hurezeanu, Robert Turcescu, Dan Dungaciu, Marian Voicu, George Damian (http://www.george-damian.ro/) , Cezar Ion, Nicoleta Eucarie, şi alţii. Bogdan Gavrilă mi-a dat o lecţie de viaţă în comunicare şi leadership.

Dar da, au fost şi părţi care m-au impresionat mai puţin. Şi eu n-aş fi eu daca nu aş recunoaşte că pentru 1% din bloggerii prezenţi acolo, mi-a fost ruşine- atunci când au întrerupt speakerii, au vorbit deasupra lor, sau atunci când în timpul seminarului am auzit anumite sunete ce provin de undeva dintre gât şi nas pe care nici un om educat nu şi le-ar permite să le scoată în public. Acel 1% au folosit, deşi nu în timpul seminariilor, excesiv de multe rusisme şi înjurături pentru mediul respectiv. Acel 1% a ales să lipsească de la seminarii şi să folosească timpul altfel, pe banii DRP. Chiar dacă 1% nu înseamnă mult, totuşi consider că unele lucruri nu trebuie trecute cu vederea pentru ca să poată fi corectate, în timp.

Mulţumesc organizatorilor, bloggerilor, speakerilor din Poiana Bloggerilor şi vă mulţumesc vouă, cititorilor, pentru că ne citiţi şi ne apreciaţi. Fără voi, cine am fi noi?

SURSA FOTO: Alexandru Râşneac 

2 thoughts on “Fii om, apoi blogger

  1. Pingback: #poianabloggerilor. varianta omg.md « blogul lui eugen

  2. Pingback: Un oraș de 5 ori mai mic și mai frumos decât Chișinăul « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET

Scrie ce crezi