Episodul 6. Domnul de Pluş

images (1)Erau tineri şi prostuţi când s-au cunoscut. Au fost mult timp prieteni, prieteni buni, pentru că se asemănau: ambii vorbăreţi şi deschişi, prea deschişi şi prea vorbăreţi. Ambii aveau nevoie de atenţie, prea multă atenţie. Apoi, într-o zi, dupa un concert rock plin de adrenalină şi bere, au ajuns la ea acasă, Augusta i-a semi-leşinat în braţe şi atunci el a prins curaj şi a întrebat-o:

– Pot să-ţi ating părul?

Iar ea l-a sărutat.

El deja o iubea, când ea abia începea să-l descopere. El nu avea nevoie de cuvinte ca s-o iubească. Augusta în schimb avea nevoie de toate cuvintele din lume. 

Când în sfârşit s-au iubit. s-au iubit cu totul. Au fost copii împreună, apoi adulţi, apoi bătrâni, apoi copii din nou. El a cucerit-o prin felul lui de a-i inspira încredere şi de a o proteja patern. Era cel care o făcea să râdă cu bancurile lui cu preoţi şi poliţişti. Îi punea în maşină muzica ei preferată, şi îi cânta cuvintele cu voce tare. Îi cumpăra jucării de pluş imense, pentru că ştia că ea are o slăbiciune pentru ele. În braţele lui se simţea exact aşa- ca în braţele unui urs de pluş– mare, cald, aproape de sufletul ei.

Când ploua, o suna s-o întrebe unde e, s-o ia cu maşina ca să nu se ude. Mergeau în club în doi şi dansau pe oldies până picau jos de oboseală şi fericire. Aveau duminici leneşe când priveau desene animate de dimineaţă până seara şi râdeau cu lacrimi. Nu răspundeau la telefon prietenilor. Aveau glume de copii, îşi trăgeau picioare în fund. Găteau. Alergau în parc. Plecau la munte. La mare. Roma şi Viena pe jos, de mânuţă. Fluturi în stomac şi ochi umezi.

O lume întreagă încăpea între ei doi şi totuşi ei doi nu aveau nevoie de lume. Glumele lui, ochii ei plini de iubire. Era mai mult decât suficient.

Vedeţi aici episodul 1

https://sandacojocaru.wordpress.com/2014/08/10/bagaj-de-cala/

episodul 2

https://sandacojocaru.wordpress.com/2014/08/11/domnul-gri-episodul-2/

episodul 3

https://sandacojocaru.wordpress.com/2014/08/12/confesiunile-unui-baobab-episodul-3/

episodul 4

https://sandacojocaru.wordpress.com/2014/08/14/panica-si-spray-anti-tantari/

episodul 5

https://sandacojocaru.wordpress.com/2014/08/23/prima-data-episodul-5/

Advertisements

Scrie ce crezi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s