Bagaj de cală. Episodul 1

10514480_10152579299422165_3041301565935809650_nCand a plecat pentru prima data in Africa, multi ani in urma, in nici un caz nu simtea ca pleaca spre ceva, ci mai degraba ca fuge de altceva. Destinatia ei nu era decat un cuvant ratacit printre alte cuvinte, dar de data asta unul nou si incarcat de mister- de asta avea nevoie acum, mai mult decat oricand- de MISTER.

Era intotdeauna acelasi el in gandurile ei, impregnat sub pielea ei, batand dureros in inima ei, un el imposibil si absurd, de care trebuia sa fuga pana la capatul lumii si inapoi. Avea in casa petale uscate din toate buchetele pe care i le daruise inca de la inceputuri. Cadouri nedesfacute in cutiute colorate. Tricourile lui, prosopul lui, periuta lui de dinti pe care a aruncat-o de doua ori la gunoi si apoi a scos-o, a spalat-o si a pus-o inapoi langa periuta si remuscarile ei. Berea lui preferata nedeschisa in frigider. Poza cu ei doi la mare, fericiti, aproape ireali, intr-o rama groasa de lemn negru, langa pat. Isi pusese amprenta chiar si pe lucrurile ei- pantofii pe care i-a dus in mana la rasarit, rochia care l-a facut sa-i zica “luminezi”, cerceii pe care i-a fotografiat si apoi i-a zis ca are “urechile cele mai frumoase din lume”. Toate cuvintele si toate amintirile se prabuseau incet-incet, insa lucrurile, obiectele acelea de doi bani, ele nu dispareau asa usor din viata ei.

La inceput il cauta. Dar el nu aparea. Apoi, cand a incetat sa-l caute, a inceput sa apara in cele mai nepotrivite si neasteptate locuri. A incercat apoi sa-l evite, dar il intalnea tot mai des. “Intotdeauna se intampla asa”, isi spunea ea. “Ni se da intotdeauna ceea ce ne dorim, dar nu atunci cand ne dorim.”

Asa ca a trebuit sa fuga de obiecte, de cuvinte, de amintirile care se prabuseau dureros, de periuta lui de dinti si de remuscari. A lasat totul nemiscat in apartament, a verificat intrerupatoarele, gazul, a incuiat usa cu cheia, si a plecat.

Cu fiecare kilometru parcurs spre continentul negru, ea nu se apropia de ceva- ci fugea de ceva. Isi arunca pe geamul avionului toate cuvintele pe care i le-ar fi spus la despartire, daca ar fi existat una- si se simtea tot mai usoara, uluitor de usoara, de parca bagajul ei de 40 kg era, de fapt, doldora de cuvinte nespuse.

 

 

Advertisements

5 thoughts on “Bagaj de cală. Episodul 1

  1. Pingback: Domnul Gri. Episodul 2 | Sanda Cojocaru

  2. Pingback: Confesiunile unui baobab. Episodul 3 | Sanda Cojocaru

  3. Pingback: Panică şi Spray Anti-Ţânţari. Episodul 4 | Sanda Cojocaru

  4. Pingback: Prima dată. Episodul 5 | Sanda Cojocaru

  5. Pingback: Episodul 6. Domnul de Pluş | Sanda Cojocaru

Scrie ce crezi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s