Lectii de viata la 27 ani

10527911_10152591349532165_3272229557437638885_nE al 6-lea an la rând când scriu acelaşi articol, cu alte învăţaturi: “Lecţii de viaţă la xy ani”. Ronţăi nervos nişte mozzarella, revăd lecţiile din anii trecuţi şi mă gândesc dacă am reuşit să învăţ ceva sau doar mi-am luat-o peste nas în ultimul an.

Ei bine, amândouă.

1. Mi-am confirmat, odată şi pentru totdeauna, că în mine locuieşte o mică africană- e ceva in muzica, dansul, natura şi oamenii ţărilor africane pe care le-am vizitat care mă face să dau ochii peste cap de plăcere. E suficient să aud o melodie cu o tobă africană sau Body A Shake de Shaggy. E suficient să merg într-o piaţă să aleg stofe africane şi ating obiecte din lemn de abanos, să gătesc cu condimentele lor, să alerg prin nisip pe malul oceanului. Iubesc pamanturile africane pe care am calcat si m-aş muta oricând acolo. Am decis, deci, să-mi exprim această dragoste prin ceva special, unic, nemaivăzut în România şi Moldova. VA URMA

2. Despre castele de nisip şi castele din BCA. Am văzut că barbaţii care ţin la tine şi te preţuiesc cu adevărat vor să construiască, încet şi cu grijă, în jurul tău- nu castele din nisip ce se prăbuşesc la prima problemă, ci castele de beton. Ei sunt cei care vor sa te protejeze cu orice preţ de răul exterior şi iubesc în tine atât femeia, cât şi copilul, comunicând cu ambii. Cei care se avântă promiţându-ţi luna de pe cer şi grăbindu-te să te implici în lucruri în care nu eşti gata să te avânţi sunt cei care eventual dispar din peisaj la fel cum au apărut- dupa furtună. Fugi de ei, la fel cum ai fugi de un zid care e instabil şi in pericol să-ţi cadă în cap.

3. Există suflete pereche dar există şi suflete prieten. Este bine ca să înveţi să le diferenţiezi, pentru că e foarte uşor să le încurci- să fii cu cineva cu care simţi doar conexiune spirituală şi empatie, fără chimie. Sufletele prieten sunt pentru prietenie şi ajutor-reciproc, iar sufletele pereche… pentru restul.

4. Impactul tau asupra celor cu care comunici conştient sau nu este maxim. Mi s-a întâmplat de mai multe ori anul acesta un lucru deosebit de frumos. Am primit mesaje de la oameni pe care i-am cunoscut o singura dată sau pe care nu-i cunosc personal, dar care îmi povestesc cum i-am inspirat să facă un anumit lucru, să pornească într-o direcţie. Sunt oameni pe care i-am influenţat fără să-mi dau seama, în bine, cu un articol, un sfat sau un cuvânt potrivit la momentul potrivit. Atâta timp cât rămânem pozitivi şi ancoraţi adânc în subconştient, dar conştienţi de impactul major al cuvintelor noastre răspândite în eter, nu putem propaga decât lucruri pozitive în univers.

5. Despre oamenii schimbării şi oameni comozi. Nu sunt un suflet foarte vechi, dar nici foarte nou. Ştiu că în viaţa trecută am construit ceva frumos, estetic, iar acum îmi folosesc creativitatea la maxim pentru a dezvolta concepte noi în domeniul cultural. Nu sunt un om comod, nu caut comoditate, pentru că zona aceea moale şi caldă îţi devine sicriu. Oamenii care îmi ies în drum sunt cei vizionari, cu care voi construi împreună o lume nouă, superioară celei deja existente. Alătura-te, dacă vrei să faci parte din ea, nu ne sta în cale, dacă îţi este frică să ieşi din zona ta de confort. Schimbarea e facută de cei care nu privesc înapoi!

Pentru o retrospectiva melancolica, iată şi lecţiile din anii trecuţi:

https://sandacojocaru.wordpress.com/2013/08/08/lectii-de-viata-la-26-ani/

https://sandacojocaru.wordpress.com/2012/08/06/lectii-de-viata-la-25-ani/

https://sandacojocaru.wordpress.com/2011/09/02/lectii-de-viata-la-24-de-ani/

https://sandacojocaru.wordpress.com/2010/08/06/lectii-de-viata-la-23-de-ani/

https://sandacojocaru.wordpress.com/2009/05/17/lectii-de-viata-de-la-22-de-ani/

2 thoughts on “Lectii de viata la 27 ani

  1. Pingback: Lectii de viata la 28 ani | Rusanda

  2. Pingback: Lecții de viață la 32 ani — Rusanda

Scrie ce crezi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s