Vara, vinerea, vezi tu.

Dacă într-o dimineaţă m-aş trezi în casa mea din Bucureşti fără să mai aud pescăruşii, aş şti că e timpul să mă mut în alt oraş mare şi aglomerat.

Pentru că pescăruşii NIS_6317ăştia nu-s păsări, sunt marea care te cheamă şi te îmbie. Sunt valurile care îţi şoptesc. Vezi tu… sunt promisiunea ca in una din zilele urmatoare vei putea fi si tu ca ei, liber.

Ei strigă:

“STIU că azi e luni şi mâine e marţi dar crede-mă, se merită să alergi să prinzi metroul, să faci bătături în sandalele noi, să te doară mâinile de la pungile cu fructe şi apă, să te vezi cu toată lumea care vrea o bucată din tine, să scrii tot ce ai de scris, să citeşti tot ce ai de citit pentru ca… de vineri încolo vei zbura si tu ca mine.”

Bucureştiul nu e oraşul care te ţine captiv. Chiar daca 5 zile pe saptamana iti vei da duhul alergand pe temperaturi de 40 grade, in taxiuri murdare si cu asfalt incins, in celelalte doua zile a saptamanii ORASUL iti va da drumul sa zbori unde vrei tu: in 2 ore ajungi la munte sau la mare. Apoi te primeste inapoi, cu braţele deschise, dar doar pentru 5 zile.

Vezi tu, Vara, Vinerea,… pescăruşii te eliberează.

Advertisements

Scrie ce crezi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s