AICI NU E CRIMEEA!

1974997_10152319168642165_363167656_nFraţilor, eu în ultimii 7 ani am trecut toate podurile dintre Basarabia şi România. Cu paşaport albastru, cu paşaport roşu. Cu viză sau fără viză. Am vazut muntii noştri, am atins marea noastră. Am urcat sus la Babele. Am coborat jos la Dunare. Am privit Nistrul de pe zidul Cetăţii Sorocii lui Ştefan. Sau de sus din biserica de la Orheiul Vechi. Am oftat de fiecare dată când am privit Transnistria lor de pe pământul nostru. Am văzut ruinele clădirilor distruse la 7 aprilie. Şi am vorbit cu tineri care au fost închişi şi maltrataţi fără motiv atunci, în 2009.

Sunt ale noastre pământurile acestea, şi oamenii, dar şi istoria lor însângerată. Bunicii noştri se puteau îmbrăţişa fără să aibă garduri de sârmă între ei, vize şi taxe vamale. Şi dacă nu noi, măcar copiii noştri trebuie să moştenească acelaşi drept.

Nu avem cum să uităm prin ce am trecut, durerea şi lipsurile, nici măcar nu putem să înţelegem în totalitate cum de ne-am lăsat atât de îndepărtaţi unii de alţii, frate de frate, copil de mamă, prieten de prieten. Pământ românesc de pământ românesc.

Este vremea sa ne trezim! Basarabia nu e a lor, e a noastra, şi a copiilor copiilor noştri! Sa ne apropiem deci unii de alţii, atât cât putem, cu o mână întinsă, cu un tricolor la mână sau cu un manifest online, şi să spunem TARE, în limba noastră frumoasă românească, atât la Chişinău cât şi la Bucureşti:

AICI NU E CRIMEEA!

 

 

 

 

 

Advertisements

Scrie ce crezi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s