It’s a manTRAP.

mouse-cheese-trapDe-a lungul timpului am descoperit tot felul de specimene colorate, picante, unele reci si impunatoare, altele calde si cunoscute mie, mult prea cunoscute.

 

 

Am scris despre unele dintre ele- despre Hristosul la moda (https://sandacojocaru.wordpress.com/2013/11/24/tu-hristos-la-moda/) despre omul-oglinda(https://sandacojocaru.wordpress.com/2011/09/13/omul-oglinda/), despre oameni-castele (https://sandacojocaru.wordpress.com/2012/03/11/oameni-castele/), si altii.

Astazi mai adaugam unul la lista, Barbatul-Capcana. Cunosti acel tip de om despre care, dupa o perioada de comunicare sau relationare zici: “Nu pot nici cu el, nici fara el” ?

It’s A TRAP! A manTrap.

Iti trezeste o multitudine de intrebari, de framantari interioare, pentru ca nu intelegi ce te tine langa el si in acelasi timp de ce in capul tau nu te vizualizezi cu el in viitor. Intr-un fel va potriviti, toata lumea spune ca aratati superb impreuna si ca este un magnetism intre voi, ca pari fericita langa el, ca esti feminina si naturala. Iti hraneste orgoliul, te protejeaza, ce ai putea sa-ti doresti mai mult?

DAR, de exemplu, e un loser. Te enerveaza ca desi e trecut de 35 de ani nu are tinta in viata, nu e muncitor, viseaza sa fie milionar sau sa castige la loterie si pierde timpul prin cluburi. Te simti bine in prezenta lui dar de fiecare data cand incepeti sa discutati subiecte serioase ti se pare ca ai o discutie cu un baiat din gimnaziu si te interiorizezi plictisita.

SAU, desi este un om cu mintea foarte deschisa, plimbat prin lume si educat, este musulman. La inceput calatoriti impreuna, radeti mult si te face fericita. Apoi iti povesteste despre filozofia religiei lui si tu esti deschisa sa inveti (de ce nu? sunt deschisa sa invat despre orice religie), ti se pare fascinant sa auzi despre cele 5 vieti ale lor, despre viata de apoi si despre cum pisicile sunt sfinte si cainii nu. Apoi castiga teren, e mai sigur de tine si incepe sa fie tot mai radical, sa spuna ca anume calea lui este singura cale si dumnezeul lui este singurul dumnezeu. N-oi fi eu Maica Tereza, dar nu imi place sa mi se impuna nici un dumnezeu, nici macar la meu. Si nici lungimea fustei sau adancimea decolteului, inainte sa iesim in oras. Peste genunchi era un pacat capital, meritam pedeapsa prin gazare pentru asta.

Mai trebuie sa va povestesc despre tipul-tocmai-am-iesit-dintr-o-relatie-dificila care are sechele si proiecteaza pe tine frici, asteptari, frustrari? Tu afli cam tarziu despre asta, pentru ca iti ascunde bine trecutul. El la sigur nu si-a revenit inca iar tu sunt convinsa ca nu vrei sa joci rolul de psiholog gratis.

Barbatul-Capcana este genul de tip care are un atu – ceva care te tine alaturi de el, care il face interesant sau atractiv in ochii tai.In acelasi timp, cartea lui nu este suficient de mare pentru ca sa te cucereasca definitiv. Atunci cand jocul lui de carti devine neinteresant, te retragi, in tacere, fiindu-ti dor de el la nivel senzorial sau emotional si totusi stiind ca nu-l vrei alaturi de tine in continuare. Nici cu el nu e bine, nici fara el!

Iti revii eventual, prinsa intr-o noua si captivanta capcana sau nu, in dependenta daca ti-ai invatat sau nu lectia. Realizezi ca pierzi timpul alaturi de cineva care poate pentru alta femeie nu ar reprezenta o capcana, poate ca ea si-ar pune burka, s-ar converti, i-ar face psihoterapie pana la sfarsitul vietii (ei, probabil)  sau ar avea discutii interminabile cu tipul adolescent visator ratacit prin viata.

Data viitoare fii soarecele acela destept care, la vederea cascavalului in capcana, se ridica pe doua picioruse, se intoarce catre camera si spune:

“- E doar o capcana. Da-mi o provocare mai mare!”

Advertisements

Scrie ce crezi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s