11.12.13

1454662_10152070308972165_1797243719_nLa inceput nu erau ore, minute, cifre, litere, nume de luni, nume de zile, definitii, prenume, denumiri.

La inceput era doar Omul si Haosul din jurul lui.

Mancarea nu se numea intr-un fel sau altul, nici muzica nu era inca muzica, emotiile pluteau in aer fara a fi vanate si fixate cu ace in timp ce inca se zbateau fara speranta pe paginile unui dictionar.

Ziua nu avea neaparat 12 ore, nu se numea luni sau marti sau duminica, oamenii nu depindeau ca de zei de alarma care suna sau nu.

Cum supravietuiam, inainte sa punem o denumire oricarui fenomen, oricarui obiect, oricarei fiinte, oricarei stari? Cum treceam de la o zi la alta fara sa ne agatam cu disperare de cifre si litere si ani?

“12:12. ma iubeste!”

“Vineri 13, ah, astazi va fi cu ghinion.”

“4 e numarul meu norocos”

Astazi a fost 11.12.13, adica 11 decembrie 2013.  Multe persoane au scris despre aceasta data, cum ca le-ar aduce noroc, ca e de bun augur, sau ca se intampla lucruri ciudate pentru ca e un sir de numere consecutive unic.

In conditiile in care fiinta umana a inventat cifrele pentru a face ordine in Haos, pentru a-i fi mai usor sa-si organizeze viata, a te atasa de cifre este ca si cum te-ai indragosti de un robot. A le lasa sa-ti dicteze viata si a cauta sensuri mistice in ele este ca si cum ai cauta esenta vietii in bateria unui laptop.

Stii ceva? Mi-e dor de Haosul initial. De o lume fara pereti si limite, in care fiecare dintre noi putea sa devina orice si oricine vrea el, oricand. Acel cumul a tot ce am fost si vom fi vreodata, un val de culori aruncate la nimereala peste un glob rotund.

Hai sa traim zilele invers, sa mergem cu spatele, sa sfidam orele, anii, varsta, moartea. Sa nu stabilim cand ne intalnim, doar sa ne cautam. Sa nu punem un nume fiecarei senzatii si emotii, sa le lasam sa vorbeasca fara cuvinte, fara sa miscam buzele. Hai sa ne scufundam din nou in Haos si sa vedem ce iese din asta.

Iar la miezul noptii, de Revelion, eu nu o sa numar.

 

Advertisements

Scrie ce crezi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s