Suntem continente, nu oameni

Cum se schimba geografia corpului tau dupa ce trec atatia oameni prin viata ta, pe langa tine, calca peste tine sau te iau in brate?

Stii bine. Unele fiinte dragi au trecut atat de repede pe langa tine incat te-au zgariat din mers, ca niste masini in viteza. Unii s-au oprit sa te sarute. Unii au vrut sa te loveasca cu piciorul sau cu palma si ti-au lasat vanatai pe suflet. Uniii au calcat peste tine pentru ca sa mearga mai departe sau pentru ca sa urce mai sus. Cateodata au incercat sa-ti vindece ranile si au facut rani mai mari, care i-au inghitit.

Ti-ai numarat vanataile de pe piele si promisiunile primite, si ai facut un bilant. Ai incercat sa-ti tratezi zgaraieturile sau poate ca le privesti in fiecare zi cicatricile pentru ca sa nu uiti si sa nu repeti greseala.

Ti-a ramas amintirea acelei imbratisari si inca te bantuie. Un sarut ti-a lasat tatuate o pereche de buze, undeva intre ureche si ceafa. Pe deget, pe mana, la gat, ai urme albe unde candva s-a aflat ceva care a insemnat ceva pentru tine. Acele urme nu se vor mai colora niciodata, ele pot fi doar acoperite de un alt altceva provizoriu.

In geografia alterata a corpului tau, unele locuri se erodeaza, se tocesc. Lacrimile pot sa sece sau sa nasca noi izvoare. Insulele se indeparteaza treptat, iar pe alocuri sunt parti in care iarba nu o sa mai creasca niciodata.

Dupa toate astea, ne numim oameni?

Suntem continente, nu oameni.

Advertisements

3 thoughts on “Suntem continente, nu oameni

 1. oamenii
  ca şi clădirile
  sunt străini şi-ntemniţaţi
  nimeni
  nu le cunoaşte
  trăirile
  purtăm ochelari tonaţi
  oamenii
  ca şi clădirile
  se-nalţă şi cad
  nimeni
  nu le cunoaşte trăirile
  sunt acromaţi
  clădirile… mai rămân

Scrie ce crezi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s