Iubiţi frunzopetalele

Mi-am luat trei lalele galbene. Superbe. Una are o frunza mai ciudata- un fel de Petalofrunza. Sau Frunzopetala. Mai curand un fel de falso-petalo-frunza, pentru ca nu e nici petala, nici frunza. E o frunza care a crescut de la baza florii sub forma de petala, un pic rasucita in capat, gratios, de parca insasi floarea galbena a lalelei e mama ei. Dar e tot verde, si desi in interior are cateva dungi galbene, nu e petala.

Poate ca frunza asta si-a dorit intotdeauna sa fie o simpla frunza, insa intr-o zi s-a saturat de destinul ei previzibil si a vrut sa se reincarneze in altceva, sa simta viata prin porii unei petale. A vrut sa fie atinsa cu nasul, cu buzele domnisoarelor, sa starneasca sunete de MMM si AAAA… asa ca, iata, doamnelor si domnilor, o frunza care se da drept petala. HA.

Celelaltefrunze rad de ea, celelalte petale rad de ea. “Uite-o si pe asta, a uitat care e locul ei in randul firesc al lucrurilor”, “Ipocrita”, “Disperata”, “Eu cred ca doar cerseste dupa atentie”, “Fake”, fosnesc celelalte frunze, flori, tulpini, invidioase. Ele nu au avut niciodata curaj sa nu mai fie cine sunt, si sa fie cine nu au mai fost niciodata. Poate ca Frunzopetala va reveni la cine a fost, sau va deveni ceea ce vrea sa fie, si nu este inca. Insa spre deosebire de celelalte surate, Frunzopetala va sti ce inseamna sa fii si una si alta, si va trai fara regrete, pentru ca a incercat.

Iubiti frunzopetalele, ele sunt cele mai rare, cele mai curajoase, cele mai echilibrate dintre noi.

Advertisements

Scrie ce crezi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s