Oameni- castele

Noi, oamenii, suntem castele din cuburi colorate.

Unele castele dintre noi sunt mai inalte si mai complicate, cu turnulete si statuete, construite parca de mana unui copil autist, ermetizat in lumea lui fantastica. Unele sunt simple si primitive cetati, construite ca fortarete, cu ziduri groase de aparare dar fara alte detalii impresionante. Unii sunt niste fatade parasite, spalate de malurile unui ocean, mai mult sau mai putin trist- ar fi putut fi opera de arta a lui Manole daca ar fi vrut sa o sacrifice pe Ana. Insa sacrificiul nu a avut loc, si peste noapte, castelul s-a prabusit. In locul lui a ramas o epava, vesnicul regret.

Unele castele par alambicate si impunatoare la prima vedere, dar cand privesti de aproape in sufletul lor vezi un fundament construit din cuburi rasturnate, puse stramb, gata-gata sa se prabuseasca. Atunci te gandesti la cat vor dura ele: binenteles, acum aceste castele sunt marete si impunatoare, dar e deajuns un mic seism emotional pentru ca toate cuburile sa se darame.

Altele, mai modeste, au doar baza, una simpla, din doua randuri de cuburi bine aliniate, greu de rasturnat.

Sunt unii oameni-castele care nu stiu ca nu poti construi turnulete pe o baza fragila. Aranjeaza-ti cuburile. Sorteaza-le dupa culori. Aliniaza-le. Pune-le unul peste altul, cu grija. Ai rabdare. Construieste o baza puternica, un echilibru.

Apoi, opreste-te. Fundamentul este suficient, lasa pe altcineva sa inalte zidurile. Lasa pe altcineva sa orneze turnurile. Da-i voie sa puna in varf steagul.

SURSA FOTO: http://www.mostphotos.com/2680794/rickety-castle-of-color-cubes

 

Advertisements

2 thoughts on “Oameni- castele

  1. Pingback: It’s a manTRAP. | Sanda Cojocaru

Scrie ce crezi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s