Omul-oglinda

Sunt unii oameni care intra pe usa din fata, cu pas mare, hotarat, direct in inimile noastre- raman in picioare, si pleaca inainte sa reuseasca sa ocupe un loc acolo. Sunt oameni fara fata, au o oglinda lucioasa care le-o acopera in totalitate. Nu au nici personalitate, sunt mai mult stafii pentru ca nu ne lasa sa vedem in interiorul lor. Cateodata nici ei nu stiu prea bine ce se afla acolo.

Oamenii-oglinda apar cu un scop clar in viata ta, desi ei nu stiu asta: trebuie sa te invete o lectie. Ei vin langa tine, te impresioneaza inexplicabil, apoi te dezamagesc, si dispar. Pur si simplu deschid usa si dispar in spatele unui perete varuit in alb, sau de caramida, sau plin de graffitti- iar singurul lucru care iti ramane e reflexia TA din oglinda fetei LUI: ce ai vazut acolo care te-a ingrijorat? Ce nu functioneaza in interiorul tau? Unde ai gresit, acum, si de multe alte ori?

Odata ce intelegi ce nu a functionat si cum sa folosesti aceasta concluzie cat mai bine in viata ta, tragi un pic de aer in plamani si pasesti mai departe, poate cu pasul la fel de hotarat, in inima altcuiva. Poate pentru acea persoana tu vei fi omul cu fata de oglinda care il raneste si ii da o lectie la fel de pretioasa si dureroasa. Poate ca nici nu-ti vei da seama prea curand de lucrul acesta.

Ai alaturi un om-oglinda? Nu cred, pentru ca daca ar fi trecut pe langa tine, probabil ar fi plecat deja. E un om care apartine intotdeauna trecutului, in prezent nu ramane decat conturul sau din fum.

In scurtele secunde cand il ai in fata, nu incerca sa-i patrunzi gandurile (probabil te zbati degeaba), mai bine priveste-te atent in aceasta oglinda rece, pentru ca vei reusi sa inveti o lectie de nepretuit, care merita orice sacrificii, orice durere sau frustrare. E omul oglinda, si are un circuit simplu: apare, impresioneaza, dispare.

PS: Daca omul-oglinda revine si dispare din nou, inseamna ca inca nu ai ajuns la morala, nu poti sau nu vrei sa auzi sunetul de mecanism stricat care vine din interiorul tau.

Advertisements

5 thoughts on “Omul-oglinda

  1. Sanda, si ce-i de facut daca ei tot continua sa apara si sa apara si sa apara, pana cand ajungi sa crezi ca pe lumea asta sant doar ei?

  2. eu cred ca in cazul asta cu atat mai mult o sa pretuiesti o persoana speciala, atunci cand o sa apara :)… poate pentru asta si apar atatea oglinzi, pentru comparatie.

  3. Pingback: It’s a manTRAP. | Sanda Cojocaru

Scrie ce crezi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s