CITESC, deci sunt SEXY!


Dragi cititori sexy ai blogului mei, impreuna cu Ionela Costachi am dat start unei campanii de promovare a lecturii printre tinerii din R. Moldova. Desi campania ruleaza pe facebook de o saptamana, am reusit sa mobilizam circa 700 de oameni (pana azi) intr-un grup cu denumirea sloganului campaniei: “CITESC, deci sunt SEXY!”

Prin aceasta campanie incercam sa schimbam comportamente: majoritatea tinerilor din Moldova care nu citesc considera lectura drept o activitate rusinoasa, doar pentru tocilari, care le scade popularitatea. Noi dorim sa le inoculam ca lectura te poate face sexy si atragator, intr-o societate de valori inversate, unde frumusetea fizica si banii primeaza in majoritatea cazurilor.

Termenul “sexy” este unul care a trezit multe controverse. El este menit sa atraga si sa socheze targetul, care isi doreste sa fie sexy, desi nu doreste sa citeasca. Prin sexy nu avem in vedere legatura cu sexul, ci folosim termenul cu sensul de “atragator”.

Astfel speram ca in timp sa reusim sa modificam acest mod de a gandi. Prima noastra actiune in grup a fost sa ne schimbam pozele de profil de pe facebook cu una in care citim si cu sloganul “CITESC, deci sunt SEXY!” alaturi. Flashmob-ul s-a dovedit unul foarte reusit. Urmatorul pas, dupa ce am cucerit facebook-ul autohton, va fi sa penetram odnoklasniki.ru, care se preteaza mult mai bine pe target.

Fiti alaturi de noi! Impreuna putem sa schimbam spre bine mentalitati si sa ajutam la dezvoltarea societatii in care traim!

Advertisements

7 thoughts on “CITESC, deci sunt SEXY!

  1. scopul este nobil, insa nu cred ca o sa ajungeti acolo unde va propuneti. cred ca o sa promovati lectura doar printre randurile celor care citesc deja. cat despre slogan…hmm…este ceva, doar ca imi provoaca rasul cand vad o poza a unui sau a uneia (care na, nu vreau sa fiu rea, dar nu arata tocmai bine) si poza insotita de "citesc, deci sunt sexy". cat despre odnoklassniki… va urez succes doar 😉

  2. Dumitrita, suntem deschisi la dezbateri si propuneri, de ce nu crezi ca o sa reusim? 🙂 In grupul nostru am reusit intr-adevar sa adaugam oameni care deja citesc, dar acesta este un mod de a aborda targetul, indirect, prin ei. Pentru ca fiecare dintre ei punandu-si o poza cu sloganul vor ridica un semn de intrebare printre reteaua lor de prieteni (in medie 200 de persoana, fa calculul tu) multi dintre acestia fiind "necititori". As spune ca deja am reusit mult, pentru ca pe facebook circula zvonul "ca e la moda sa-ti pui poza cu cartea" si nu ca e la moda sa-ti pui poza in bikini. Ce zici de asta?

  3. e adevarat ca cei care citesc (mult) sunt mai receptivi, insa sunt sigur ca efectul se va imprastia si catre cei care citesc mai putin. In orice caz BRAVO pentru initiativa, societatea nostra are nevoie de cultura si educatie ca de aer.Si daca pe deasupra o sa vedem poze cu fete in bikini si cu o carte in mina nu o sa fiu eu cel care o sa se planga 😀

  4. este o campanie foarte bună și sper că o să mobilizați mulți tineri, în Moldova se citește foarte puțin…good luck!!! 😉

Scrie ce crezi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s