Comunicarea- One way street


Comunicarea este un proces ireversibil. Odata ce incepi sa comunici cu cineva, relatia ta cu acea persoana nu va mai fi niciodata la fel. Trebuie sa fii constient ca aveai de ales intre a incepe sau a nu incepe sa vorbesti cu ea, si tu ai ales drumul mai lung si plin de obstacole.

De aici incolo, va fi ca intr-o relatie adevarata, va trebui intretinuta sau terminata, cu urcusuri si coborasuri, cu momente in care o sa ai nevoie de acel OM si poate si el de tine, indiferent daca ti-e coleg de munca, partener de afaceri sau verisor de-al treilea.

Din punctul asta lucid in care privesc acum, comunicarea se transforma intr-un mic joculet MARIO: spui un cuvant bun, + 1 punct, ii faci un serviciu, +5, uiti de ziua lui, -20, arbitrar, in dependenta de sistemul fiecaruia de valori.

Cum spuneam la inceput, nu ai cum sa revii la punctajul initial dintr-un simplu motiv: atunci nu incepuseti sa comunicati si deci nu erati de acord asupra unui sistem de punctare, fiindca erati doi straini. Acum, ca ti-ai asumat un risc, fii constient de alegerea pe care ai facut-o si puterea ta, in mijlocul acestei relatii complexe care se construieste.

Deci, ce spui? Esti gata sa incepi sa COMUNICI cu mine?

Advertisements

6 thoughts on “Comunicarea- One way street

  1. Psihologul nostru din liceu, Ala, sa ii zicem, ne zicea mereu ca faptele bune pe care le face intr-o relatie nu vor compensa niciodata faptele rele facute. Adica cele rele, odata facute, erodeaza incontinuu relatia, pana la un moment dat in care…ps Da. 🙂

  2. stiu si eu vorba aia: fa-i omului de 1000 de ori bine si 1 data rau,si te va tsine minte pentru fapta rea…ps: NU MI-E FRICA DE TINE:pPS2: pot stringe punctaj minim:P

  3. Depinde de om, de atirnare fata de om, de toate cele ce te leaga de acel om, unele pot fi uitate, atit bune cit shi rele, in timp ce altele nici o data nu vor fi uitate. deci sa vorbim numai de bine, sau makar sa incerkam :))

Scrie ce crezi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s