Un caine fericit


Ieri am avut ocazia sa vad un caine fericit.Era vagabond, m-a depasit in galop si primul meu gand a fost: “Ai grija, Sanda, ar putea fi turbat!”.Nu stiu de ce noi, oamenii, ne gandim intotdeauna mai intai la rau.

In mod normal, un caine care fuge-fuge de cineva sau spre cineva. M-am uitat in fata si in spate si nu era nimeni.Dupa un timp s-a oprit si a inceput sa mearga incet, de parca ar fi obosit.Cand aproape l-am ajuns din urma si ma pregateam sa-l intreb daca e vreo sarbatoare sau vreun eveniment special in viata lui, a accelerat si a pornit iarasi in galop straniu, aruncandu-si fara pic de gratie dar cu atata extaz urechile, coada si picioarele in parti incat mi-a starnit un zambet pe buze.Apoi s-a intors si a continuat sa fuga in directia opusa,la fel de repede.

M-am gandit ca poate era ziua lui, sau sotia i-a nascut o duzina de catei pufosi si sanatosi.Sau poate o fi gasit o halca de carne in mijlocul drumului si un biletel cu numele lui.Sau cine stie, se bucura ca afara e soare si a iesit sa faca un sprint de dimineata ca sa se mentina in forma.

Nu cred ca voi afla DE CE era fericit, dar stiu un singur lucru pe care pot sa-l afirm cu toata certitudinea de care sunt in stare: in mijlocul acestui oras plin de riduri obosite, n-am vazut nici un OM mai fericit decat acest caine nebun, prost, sau cel putin LIBER.

Advertisements

7 thoughts on “Un caine fericit

  1. am citit mai demult postul asta dar am revenit la el ptru ca zilele astea am vazut si eu un caine care astepta la statia de autobus. a intrat odata cu mine in masina si a mers spre usa din spate. o femeie a incercat sa-l dea afara dar acesta statea neclintit:)). a mers o statie, iar cand a coborat, a luat-o rapid la fuga, cu coada-n sus. Pun pariu ca stia exact unde merge :))))))

  2. valentin,i’m telling you, se intampla cevaeu cred ca si cainii de oras au evoluat, odata cu oamenii din oras. maine-poimaine ii vedem cu ipoduri, cu gps-uri… imagine that :))anywayz. thx for stopping by πŸ™‚

  3. nustiu, au evoluat cainii,:)) sau au degradat oamenii de oras(era o piesa de parazitii – concentrati in metropole), dar definetly ceva se intampla:). Eu tot mai des observ cum cainii trec strada la treceri pietonale 8-}

Scrie ce crezi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s